• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Семінар вчителів музичного мистецтва

Семінар вчителів музичного мистецтва

2012-12-07

7 грудня 2012р. в рамках методичної роботи предметних семінарів у ЗОШ І-ІІ ступенів №10 м. Коломиї відбувся предметний семінар вчителів музичного мистецтва на тему « Пісенна творчість як джерело формування мистецької особистості школярів»

Вчитель музичного мистецтва школи Галайда Любов Степанівна, яка підготувала і провела семінар, професійно і досконало зуміла розкрити тему семінару, адже він включав такі складові- модулі, а саме:

І Модуль - урок. Це урок - концерт у 5-А класі з теми « МУЗИКА і МИСТЕЦТВО СЛОВА», де учні показали хороші знання з названої теми, розкрили і пояснили гостям-вчителям музичного мистецтва міста Коломиї значення музичних понять, показали вміння співати пісні, слухати музичні твори, досконало володіли словниковим запасом для характеристики виконуваних та прослуханих творів. Учні добре володіли отриманими знаннями про творчість композиторів, їх музичну спадщину, орієнтувались у музичних жанрах творів, які вивчали.. При підборі пісень для виконання добре зуміли згрупувати пісні за розділами: календарно – обрядові, історичні, козацькі, пісні про Україну та рідний край.

/Files/images/1213_navchalniy_rk/semnar_z_muzichnogo_mistetstva/SDC10424.JPG

ІІ модуль, складова семінару - виховний захід для старшокласників про життя і творчість славетної співачки з Коломийщини Квітки Цісик ( родина з села Ліски Коломийського району) на тему «КВІТКА ЦІСИК- ДОЧКА УКРАЇНСЬКОЇ ЗЕМЛІ».

/Files/images/1213_navchalniy_rk/semnar_z_muzichnogo_mistetstva/DSC06471.JPGЛюбов Степанівна підібрала цікавий пісенний матеріал з репертуару співачки, розкрила невідомі для учнів та присутніх сторінки з життя і творчості Квітки. Важливо відзначити, що Галайда Л.С.на виховний захід запросила відомих на Коломийщині особистосей, які причетні до розкриття сторінок життя і творчості родини Цісиків на Україні та натхненника і організатора мистецьких свят пам’яті Квітик Цісик на її малій Батьківщині у селі Ліски, що на Коломийщині Ярослава Ясінського. Пан Ярослав розповів старшокласникам та присутнім про життя родини Цісиків у Лісках, про організацію та проведення літературно – музичних свят шанування Квітки Цісик, який цьогоріч проводився вже вп’яте. А ще – на цьогорічному святі були присутні родичі з далекої Америки, - розповів Ярослав Ясінський. Ще одним поважним гостем заходу був Євген Боднаренко-коломийський композитор – пісняр, член Спілки композиторів України, чиї пісні неодноразово виконувались на мистецьких святах пам’яті Квтки Цісик в її рідному селі Лісках. На виховному заході звучали й пісні у виконанні шкільних артистів, яких тепло сприймали присутні. А це вокальний дует «Сестрички» у складі Катрусі та Юліани Григораш, вокального ансамблю молодших школярів 3-4класів, які надзвичайно артистично та невимушено презентували сучасні пісні дитячого репертуару.

/Files/images/1213_navchalniy_rk/semnar_z_muzichnogo_mistetstva/SDC10467.JPGРодзинкою виховного заходу як для старшокласників так і для вчителів музичного мистецтва була присутність вокального гурту з м. Надвірної «Соколи», які презентували пісню композитора – коломиянина Євгена Боднаренка на слова молодого прикарпатського поета Богдана Стрільчика «…Осокори до неба пришпилили плай», яка була сприйнята на «Біс!» . «Соколи» з задоволенням подарували присутнім ще низку пісень народних та авторських, які так з любов’ю та натхненно презентувала Квітка в далекій Америці і через пісню намагалась показати милозвучність, співучість та щирість української пісні, адже завжди вважала себе дочкою української землі.

ІІІ модуль- це творчі доробки вчителя-методиста Галайди Любові Степанівни, вчителя з багаторічним досвідом, яка вже понад 15 років працює над проблемою « Виховання особистості школяра на прикладах музичної спадщини Коломиї і Колмийщини». Досвід вчителя з даного питання занесений до обласної картотеки передового педагогічного досвіду інституту післядипломної педагогічної освіти .Тому Галайда Л.С. підготувала для колег вчителів матеріали для уроків регіонального компоненту з предмету «ХУДОЖНЯ КУЛЬТУРА» для 9 класу. Це доступний матеріал з історії міста , культурної спадщини міста, відеоролик «Стародавня Коломия», а ще слайд шоу «Понад Прутом моя Коломия». Ці матеріали з предмету «Художня культура рідного краю» Матеріали для регіонального компоненту були схвалені науково – методичною радою обласного інституту післядипломної педагогічної освіти (Протокол засідання №4 від 29 грудня 2009р.).

/Files/images/1213_navchalniy_rk/semnar_z_muzichnogo_mistetstva/DSC06469.JPG

Вчитель Галайда Л.С. підготувала та поділилась з колегами підготовленими та підібраними для різних вікових груп фізкультхвилинки та презентації –розробки уроків на різні теми та для різних класів.

Колеги –вчителі музичного мистецтва щиро вдячні Галайді Л.С. за змістовний та цікавий семінар.

Кiлькiсть переглядiв: 348

Коментарi

  • Jack

    2013-09-23 21:20:49

    Your thnkiing matches mine - great minds think alike!...

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Березень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031